Belgische Vereniging van Parkieten- en Papegaaienliefhebbers vzw

U bent hier: Home - Info BVP

Info BVPBVP of de Belgische Vereniging van Parkieten- en Papegaaienliefhebbers is een vereniging van vogelliefhebbers die zich specialiseren in kromsnavels van parkieten tot en met papegaaien. BVP is een vereniging zonder winstoogmerk, een vzw dus en wij draaien volledig met bestuursleden en medewerkers op vrijwillige basis zonder financiële verloning.

De doelstellingen van onze vereniging vindt u elders op deze website. Wij leggen niet zozeer de klemtoon op tentoonstellingen met de daaraan verbonden kampioentitels, maar wel aan het (raszuiver) kweken van soorten om ze te behouden in avicultuur. Bij ons is elke kromsnavelliefhebber welkom: de mutatiekweker, de wildvormkweker, de liefhebber die streeft naar de bescherming van de papegaaiachtigen in het wild, de houder van huiskamerpapegaaien, de ervaren én de beginnende kweker. Wij hechten heel veel belang aan het doorgeven en verstrekken van informatie. Iedereen is dan ook meer dan welkom op onze infomomenten die in bijna elke provincie worden georganiseerd. Ook ons tijdschrift verschijnt 11x per jaar en staat vol kleurenfoto’s en interessant leesvoer. We beperken de hoeveelheid publiciteit tot vogel-gerelateerde advertenties en bewaken de hoeveelheid informatie.

BVP is een dynamische vereniging met tal van initiatieven voor onze leden: maandelijks tijdschrift, ringendienst, nestkastendienst, lidkaartvoordelen, shows, vogelbeurzen, infomomenten, uitstappen, website, website voor vraag en aanbod,… Wij zijn ook blij dat we onder onze leden en bestuursleden heel wat jonge liefhebbers mogen tellen.

Veel plezier op deze website!

Bert Van Gils

Voorzitter BVP-Nationaal